Domowe i zdrowe wyroby z gęsiny, wysokiej jakości produkty od lokalnych producentów, tradycyjne i regionalne wyroby – to wszystko można znaleźć w nowym sklepie i restauracji GĘSIA CHATA przy ulicy Wyszyńskiego w Iławie. Po prostu gęsina jest coraz bardziej popularna!
GĘSIA CHATA w Iławie przy ul. Wyszyńskiego.
Krystyna Ziejewska z załogą w nowym lokalu.
GĘSIA CHATA, do tej pory zlokalizowana przy ulicy Gdańskiej w Iławie, zdobyła uznanie nie tylko na iławskim rynku, bo zamówienia płyną z terenu całej Polski, w tym wiele z Warszawy.
Po przenosinach do nowego lokalu przy ulicy Wyszyńskiego (na parterze nowego bloku) firma poszerzyła swoją ofertę o restaurację i wiele dań można spróbować na miejscu.
Jednocześnie w nowym lokalu funkcjonuje również sklep, znany z doskonałych wyrobów. Klient może znaleźć w nim, między innymi takie rarytasy jak półgęsek, czyli pół wędzonej piersi z gęsi, pasztet, zawierający 100% gęsiny, gęsi pieczone i faszerowane, piersi Sous Vide, roladki z udek gęsich, faszerowane szyjki gęsie, czy sztandarowy produkt firmy, czyli Rillettes, którego przygotowanie polega na gotowaniu piersi gęsiej do momentu, aż rozpadnie się na pojedyncze włókna – z dodatkiem białego wina i przypraw. Następnie całość zalewana jest tłuszczem gęsim.
Ponadto, GĘSIA CHATA posiada w swojej ofercie kiełbasy, kabanosy, salcesony, produkty tradycyjne i regionalne, takie jak miody ekologiczne, soki tłoczone z Wiatrowego Sadu, czy chleb własnego wypieku, a od stycznie planuje wprowadzić do sprzedaży również wędliny wieprzowe
Przygotowanie wyrobów odbywa się pod okiem właścicielki lokalu – Krystyny Ziejewskiej, znanej z programu „Smaki polskie”, transmitowanego na antenie TVP 1
– Dbamy o najwyższą jakość naszych wyrobów, wszystkie produkty nie zawierają żadnych dodatków chemicznych, konserwantów, czy polepszaczy smaku – mówi Ziejewska. – Wszystkie nasze gęsi pochodzą z grupy producentów rolnych „Marpol”.
W nowo otwartej restauracji wiele dań można zamówić i zjeść na miejscu.
Nowością na iławskim rynku są śniadania, które klienci mogą zamawiać już od godziny 8:00. W menu śniadaniowym znajdują się świeże soki, wyciskane na oczach klienta, kilka specjałów z gęsiną takich jak omlet, czy grzanki i zdrowe sałatki fit. Wszystko w atrakcyjnych cenach.
Natomiast w menu obiadowym można znaleźć wiele tradycyjnych potraw. W stałym menu znajdują się pierogi z gęsiną, które od dawna cieszą się uznaniem klientów, żołądki gęsie, rosół z gęsi z zielonymi pierożkami, a także dania z wieprzowiny, takie jak zrazy z karkówki oraz kotlet drobiowy z dynią.
Spośród dodatków klienci mogą zamówić ziemniaki puree, frytki, robione na miejscu z ziemniaków oraz surówki, wszystkie robione na miejscu w lokalu.
W nowej GĘSIEJ CHACIE coś dla siebie znajdą również wegetarianie. Zawsze na obiad serwowane jest danie bezmięsne, obecnie są to pierogi leniwe oraz pierogi z kapustą i grzybami.
Dla najmłodszych w lokalu jest specjalny kącik zabaw dla dzieci.
Od połowy stycznia restauracja wprowadzi catering na imprezy okolicznościowe, w tym przygotowanie stołów wiejskich z domowymi, regionalnymi wyrobami.
DAWID RYKACZEWSKI
„GĘSIA CHATA”
Iława, ul. Wyszyńskiego 31c
czynne: codziennie: 8-17, niedziela: 12-16
PUBLIKACJA PROMOCYJNA B/2016/12/51/05