|
32913. | Odnośnie wpisu numer: 32909 Za głupotę Bóg karze srogo.
Zamiast inwestować w irygację stosunków wodnych (nawadnianie), oni se inwestują jak na razie w wolne stosunki płciowe i w porty kontenerowe. Tymczasem skutkiem ocieplenia w najbliższym 10-leciu Jeziorak wyschnie na tyle, że brzeg cofnie się co najmniej 10 metrów. Długi trzeba będzie spłacać za port w suchym doku.
Termy, której wody należy podgrzewać to zbudowano we wsi Protasa (PO), marszałka województwa, w Lidzbarku Warmińskim. Inwestycja była jego popisówką życia, by zostać nadal u władzy.
Podobnie zainicjowali budowę portu na wysychającym Jezioraku platformiani inwestorzy z publicznego grosza - Hordejukowa w spółce z Rygielskim. |
|
| POdgrzany |
| z Kętrzyna, Piątek 01-05-2015 |
|
32912. | Odnośnie wpisu numer: 32908 Polakom należy się II tura wyborów. Należy się normalna debata miedzy dwoma kandydatami.
Bo Komorowski i Duda to dwa różne rodowody. Dwa różne poziomy intelektualne. |
|
| wyborowy |
| Elizjum, Piątek 01-05-2015 |
|
32911. | Odnośnie wpisu numer: 32905 Mówi Pan, że inwestycje za dotacje są złe, że musimy sami. Nie jestem rzecznikiem UE, te pieniądze są po prostu do wzięcia i nikt nas nie zmusza. Albo je weźmiemy i coś zrobimy, albo nie.
Plany burmistrza Żylińskiego są twórcze, oczywiście nie będą to fabryki. Na życzenie chłopów, robotników i inteligencji PRL zdemontowano. Państwo nie może już budować i posiadać zakładów pracy. To oczywiście błąd. Unia daje pieniądze właśnie na ronda, koleje, hotele, czyli ogólnie rzecz biorąc zabawki. One poprawiają jakość życia, ale nie tworzą tysięcy miejsc pracy. Basen powstał z dotacji i przecież istotnie poprawił jakość życia, kino również wyremontowano za pieniądze zachodnich podatników. Uważam, że państwo to nie pojedynczy człowiek, i w dużym stopniu musi żyć na minusie. Szkolnictwo nie przynosi dochodu, jest dotowane, służba zdrowia również, komunikacja miejska, koleje, przedszkola. Nie uciekniemy przed tym.
W Londynie całkowicie prywatna Thames Water, która zarządza całą siecią wodociągową miasta ciągle podnosi ceny usług, jednocześnie ich jakość spada. Liczba wycieków jest spektakularna. W Polsce nigdzie nie widziałem tylu cieknących ulic. Polski Bus, prywatna firma brytyjska właśnie zlikwidował, wbrew zdrowemu rozsądkowi, przystanek w Ostródzie. Wolny rynek to nie zawsze lepiej.
Uprzedzę ewentualne wycieczki pod adresem mojego nazwiska. Ojciec mojej matki walczył w polskim mundurze z Niemcami.
Jeszcze coś, burmistrz prosił o chwilę wytchnienia ze względu na trudną sytuację osobistą, rozmawiajmy o sprawach miasta, ale nie o burmistrzu, jeśli można.
Ponieważ piszę te słowa w dniu Święta Pracy, które wymyślili w Paryżu a nie w Moskwie, to składam serdeczne życzenia ludziom pracy! |
|
| Bartosz Gonzalez |
| Iława, Piątek 01-05-2015 |
|
32910. | Odnośnie wpisu numer: 32907 Szanowny Panie, jeżeli chce Pan żyć tak jak w Grecji na skraju bankructwa to współczuję. Ja chcę by moje dzieci nie musiały klepać biedy. Niestety fakty mówią tak, że wejście Polski do UE zahamowało:
"Według danych Głównego Urzędu Statystycznego w latach 1995–2004 średnie wynagrodzenie w Polsce po uwzględnieniu inflacji (czyli realnie) wzrosło aż o 56 proc., podczas gdy w latach 2004–2013 zaledwie o 18 proc. Kiedy byliśmy poza Unią, polska gospodarka rozwijała się szybciej. W ciągu dziewięciu lat przed wstąpieniem do UE PKB Polski wzrósł o 46,2 proc., podczas gdy w ciągu dziewięciu lat członkostwa zwiększył się o 38,8 proc. Poza Unią także szybciej wzrastały eksport i import. W latach 1995–2004 wartość handlu zagranicznego po uwzględnieniu inflacji wzrosła o 130 proc. (eksportu o 112 proc.), a w latach 2004–2012 zaledwie o 58 proc. (eksportu o 63 proc.). Fałszywe jest więc twierdzenie euroentuzjastów, że dzięki akcesji do UE możemy więcej eksportować, skoro eksport wzrastał niemal dwa razy szybciej, gdy byliśmy poza Unią."
Od Unii Europejskiej trzeba się w końcu uwolnić, mydlą nam oczy dotacjami a kradną pieniądze w podatkach! |
| |
| |
|
| Łukasz Tulwiński, Ruch Narodowy |
| Iława, Piątek 01-05-2015 |
|
32909. | Odnośnie wpisu numer: 32906 Ten PORT IŁAWA to taka sama atrapa jak termy w Kętrzynie, z których śmieje się cała Europa, bo to chyba jedyne takie będzie miejsce na ziemi i pod słońcem, gdzie wodę z odwiertów geotermalnych trzeba będzie... podgrzewać.
Unia udaje, że daje, więc się lekko wydaje, a my zostaniemy z długami i drogimi atrapami do utrzymania. To wszystko za państwowe pieniądze czyli "niczyje". Przy dzisiejszej władzy PO, to Gierek był jak Kazimierz Wielki, który zostawił Polskę murowaną. My wielką szansę przejadamy na kiełbasę wyborczą.
Jaką funkcję będzie pełnił ten port towarowy za 15 milionów złotych na tej kałuży, jaką jest Jeziorak? Nie wiem. |
|
| czytelnik |
| Iława, Czwartek 30-04-2015 |
|
32908. | Komorowskiemu podczas wiecu wyborczego znowu puściły nerwy.
Szydził z krytyki.
Krzyczał, wygrażał pięścią, przez zęby cedził o... zgodzie.
Tak się zachowuje urzędujący prezydent...? |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|