Odnośnie wpisu numer: 33992 Tuż przed głosowaniem lekarka Ewa Kopacz straszyła, że po wyborach możemy się „cofnąć o 500 lat do średniowiecza”. Ostrzegała mnie przed takim wyborem. Nie posłuchałem. Jest 1515 rok. Wojska Naczelnika Państwa Jarosława Kaczyńskiego idąc z kierunku Wilna, Nowogródka, Dawidgródka, Równego, Tarnopola, Stanisławowa, Lwowa, przekroczyły linię Wisły, Warty i dotarły do Odry i Nysy Łużyckiej. Nie osiągnęły brzegów Bałtyku, bo zabrakło dla koni siana.
Tyle razy PiS przegrywał wybory, że wielu mawiało już: „nigdy nie wygra”. Co to za opozycja, że przy takich rządach PO nie można z nimi wygrać? Ale jak już wygrał, to wziął prawie całą Polskę. Nawet w czasach największej chwały SLD i PO, nigdy nie zdobywały prawie całej Polski.
Gdy patrzę na mapę wyborczą Polski i województwa, przecieram oczy ze zdumienia. Czekałem na to 25 lat. Przeminęło jedno pokolenie – ciąg smutnych aktów zgonu i radosnych aktów narodzeń. Pierwszy raz mój wybór (PiS) jest zgodny z wyborem większości w powiecie iławskim, nawet w Iławie, w okręgu Elbląg, w województwie i w całej Polsce. [...]
Lewica i PSL. Wykop 2015. Po udanych wykopkach kartoflanych, buraczanych, nastąpiły wykopki wyborcze. Po 25 latach Sejm bez postbolszewików, bez lewaków, bez Szczuk, Śród, bimbrowników z Biłgoraja, zmężniałych kobiet w spódnicy i Hartmana – „profesora” filozofii, autora artykułu promującego kazirodztwo. Władze Uniwersytetu Jagiellońskiego uznały ten artykuł za bulwersujący i odcięły się od niego.
Największa kompromitacja jest z PSL, mimo że wgramolili się do Sejmu. Na polu miernej chwały poległ wódz tej spółdzielni stołkowej, wicepremier III RP Piechociński i wielu innych jego kompanów. Piechociński w przypływie swej buty przed wyborami tworzył „rząd”: PSL-PO-PiS. Dostał kopa w cztery litery, jego kompania też, i to jest właśnie święto demokracji – WOLNE WYBORY.
Postscriptum.
Wybory lokalne 2014 – PSL dostaje 23,68%.
Wybory sejmowe 2015 – PSL dostaje 5,13%.
Widać jak na dłoni, że wybory do sejmików powinny być zresetowane.
Od strony Polski w kierunku Prus sunie tsunami.