Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Ogłoszenia modułowe
Stopka
Wyszukiwarka
FORUM

INFORMACJE
Znowu podwyżka za wywóz śmieci
Nowa sekretarz miasta Iławy
Hulajnogi blokują miasto
Kto wreszcie zlikwiduje szlabany?
Kolejna porodówka zlikwidowana
Szef zapłaci za zmarłego pracownika
Koniec ery Adama Żylińskiego
Zabił ją narkotyk
Odeszła legenda sportu
Nie żyje Aleksandra Zecha
Iga Świątek i Agnieszka Radwańska polubiły Iławę
Droższe bilety autobusów miejskich
Czy ktoś kradnie nawet woreczki na psie kupy?
Paszport wyrobisz w Iławie!
Czy przewodniczący Brzozowski straci mandat?
Znany muzyk jazzowy oskarżony o pedofilię
Remont mieszkania ITBS. Chciałam tylko normalności.
Znaleziono zwłoki kobiety
Dziecko zmarło w Dzień Dziecka
Pierwsza sesja i już podwyżka zarobków burmistrza
Więcej...

Forum

33122. 
Odnośnie wpisu numer: 33117

Odpisałam Pani wyraźnie.
Szkoda mojego czasu i nie mam do Pani sprawy prywatnej, więc czekam na odpowiedź na forum.
W przeciwieństwie do Pani nie jestem, nie chcę i nie muszę być osobą publiczną i z tego prawa korzystam. Kto jak kto, ale Pani podobno nie lubi zacisza gabinetu więc śmiało - o naszym wspólnym osiedlu może Pani pisać tutaj.
Czemu się Pani wzbrania i zamiast merytorycznej odpowiedzi próbuje przeistoczyć dyskusję w personalną przepychankę typu przyjdzie-nie przyjdzie?
Na forum jest tysiące anonimowych wpisów i mój będzie jednym z nich, dotąd, do póki JA będę tak chciała, a nie Pani. Nie musi mnie Pani poznać osobiście tylko po to, by zainteresować się sprawami Podleśnego.
A więc - do dzieła!
 iławianka 53
 Iława, Czwartek 28-05-2015

33121. 
Marsz w obronie tradycyjnych wartości rodzinny - nareszcie w Iławie!
 normalny

33120. 
Odnośnie wpisu numer: 33112

Owszem owszem już dawno w tej sprawie uczknąłem rozmowę nawet na sesji z Panem Burmistrzem. Dziesiątki innych pilnych kwestii (koszty) przysłoniły ten nasz problem, orlika, na obecnym betonie. Nie omieszkamy z Panem Sochackim mocniej naciskać sprawę.

Moim zdaniem nie musi nim być standardowy "orlik" taki ze sztuczną trawą, ale plac trawiasty, wieloboiskowy, taki by mogło w jednym czasie grać bawić się kilka zespołów. Orlik-plac OGÓLNODOSTĘPNY. Co to znaczy? Taki, na który dzieci czy młodzież wchodzi bez instruktora, lecz nie wykluczam opieki rodzica, czy nawet trenera, jakich wielu, ale w formie wolnej kontrolowanej swawoli - jak bym to nazwał.

Nasze osiedla wyjątkowo "obrodziły" potomstwem i chwała nam. Chłopcy szaleją miedzy samochodami na parkingach Place nie mogą być kosztowne i czasem na kłódki zamykane, a małym kosztem postawione i zainstalowane podstawowe sprzęty sportowe... Problem placów do gier sportowych poruszano nawet na corocznym zebraniu naszej Wspólnoty Rumianek.

No cóż, zobaczymy co się da zrobić. Uprzejmie dziękuję za monit i pozdrawiam naszego osiedla mieszkańców.
 Feliks Rochowicz, radny Rady Miejskiej

33119. 
Odnośnie wpisu numer: 33116

Dziękuję Panu Henrykowi Witkowskiemu za filmik, pokazujący jak przyszły prezydent Andrzej Duda przygniata w sejmie rząd PO-PSL argumentami do ziemi.
Wszyscy głosujący na Komorowskiego, po wysłuchaniu tego przemówienia sejmowego ówczesnego posła Dudy powinni pojąć dlaczego ten poseł został prezydentem.
Powinni pojąć dlaczego przegrał Komorowski. Powinni być przygotowani na sromotną porażkę PO jesienią.
I nie miejcie do mnie i do nas pretensji, że głosujemy za sanacją Polski, za prawem, za sprawiedliwością.
 bazalt
 skorupa ziemska, Czwartek 28-05-2015

33117. 
Odnośnie wpisu numer: 33113

Na dyżurach radnych zwykle nie ma kolejek.
Gdyby jednak zdarzyła się taka sytuacja, to ja Panią "iławiankę 53" przyjmę jako pierwszą. Po raz kolejny zapraszam.
 Zakrzewka Anna, radna Rady Miejskiej

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

33116. 
Odnośnie wpisu numer: 33109

Panie Kazimierzu, cieszę się z Pana wypowiedzi na forum.
Grzeszek umizgów Wojciecha Szymańskiego z lewackimi liberałami PO jest malutkim grzeszkiem. Są o wiele większe.
W swej posłudze nie chcę odnosić się do wybranych nazwisk. Potrzeba radykalnej zmiany "twarzy" PiS-u i ze wszystkich sił postaram się tego dokonać - z pomocą wielu dobrych serc.
Myślę o takich ludziach właśnie jak Pan. I nie chodzi tu może nawet o PiS.
PiS jest wielką siłą. Siłą, która przysłuży się i Iławie, i całej Polsce. Trzeba wreszcie wyjść z cienia ludziom odważnym, honorowym, patriotycznym. Oni pokażą, że wiele potrafią.
Oby więcej takich odważnych Patriotów młodszego pokolenia. Dla Prawdy. Alleluja i do przodu!
W Polakach jest więcej tego, co nas łączy. Nie dajmy sobie wmówić, że istnieje wojna polsko-polska, bo 1000 razy powtórzone kłamstwo uchodzi za prawdę...

* * *

[Andrzej Duda rozlicza rząd PO za aferę Amber Gold, sierpień 2012]