Logo Kurier Iławski

Pierwsza strona
INFORMACJE
Opinie
Kurier Zdrowia i Urody
Papierosy
CENNIK MODUŁOWY
Ogłoszenia drobne
Ogłoszenia modułowe
Stopka
Wyszukiwarka
FORUM

INFORMACJE
Znowu podwyżka za wywóz śmieci
Nowa sekretarz miasta Iławy
Hulajnogi blokują miasto
Kto wreszcie zlikwiduje szlabany?
Kolejna porodówka zlikwidowana
Szef zapłaci za zmarłego pracownika
Koniec ery Adama Żylińskiego
Zabił ją narkotyk
Odeszła legenda sportu
Nie żyje Aleksandra Zecha
Iga Świątek i Agnieszka Radwańska polubiły Iławę
Droższe bilety autobusów miejskich
Czy ktoś kradnie nawet woreczki na psie kupy?
Paszport wyrobisz w Iławie!
Czy przewodniczący Brzozowski straci mandat?
Znany muzyk jazzowy oskarżony o pedofilię
Remont mieszkania ITBS. Chciałam tylko normalności.
Znaleziono zwłoki kobiety
Dziecko zmarło w Dzień Dziecka
Pierwsza sesja i już podwyżka zarobków burmistrza
Więcej...

Forum

34423. 
NAPAD NA SKLEP

W niedzielę 20 grudnia około godz. 10 dwóch mężczyzn napadło na sklep w Siemianach. Grożąc nożem ekspedientce (ucięli jej kosmyk włosów) zabrali utarg i uciekli czerwonym samochodem osobowym.

UWAGA! Policja podała wstępny rysopis sprawców. To mężczyźni w wieku ok. 30 lat. Jeden ma ok. 178 cm wzrostu, krótkie blond włosy, jest dobrze zbudowany, na lewym ramieniu ma granatowy tatuaż. Ubrany w dżinsy i siwą koszulkę na ramiączka. Drugi miał 180-185 cm wzrostu i widoczne blizny po trądziku. Na głowie miał czarną bawełnianą czapkę. Ubrany był w czarną, puchową kurtkę.

Policja czeka na wszelkie, nawet anonimowe informacje pod nr: 997.
 KURIERZY
 Iława, Poniedziałek 21-12-2015

34420. 
Odnośnie wpisu numer: 34411

Mam wątpliwości co do formy rozdawania tego "prezentu".
Czy te jabłka rozdano ludziom potrzebującym pomocy? Dostarczono je do szkół? Do szpitala? Do domu pomocy?
Myślę, że nie, otworzono samochód dla wszystkich którzy byli w pobliżu, jabłka trafiły nawet do... urzędników których chyba stać by sobie kupili.
 Piotr, lat 57
 Iława, Niedziela 20-12-2015

34417. 
Odnośnie wpisu numer: 34416

Muszę i ja zająć głos w sprawie "gorszego sortu".
Na zbiegowisku KOD, Komitetu Obrony Dotacji widziałem plakaty noszone przez nawet nienastoletnie dzieci, nawołujące do rozstrzelania rządu oraz prezydenta. Jak nazwać takie zezwierzęcenie dorosłych, którzy w swoje gierki wciągają najmłodsze dzieci?
Kaczyński nazwał ich bardzo grzecznie, a ja nazwałbym ich nawet plewą.
Tylko tacy ludzie, jeszcze ludzie, mogą upaść na sam dół bestialstwa w wychowaniu swego młodego pokolenia, któremu każą nosić na pochodzie "demokracji" podłe, wręcz bandyckie hasła o odstrzale niepasującego polityka w Polsce.
To już nie "gorszy sort", to jest coś o wiele gorszego.
Porównując człowieka do zboża, z którego mąka wyda chleb dobry, tak z nich nie da się już uformować dobrego obywatela, tylko nędzną kreaturę.
 Marszałek
 Iława, Niedziela 20-12-2015

Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288

34416. 
Odnośnie wpisu numer: 34415

Jeśli nawet można się oburzać na wyrwany z kontekstu i zmanipulowany fragment o "Polakach gorszego sortu", to jak inaczej i zarazem dosadnie określić ludzi, którzy nie mogą pogodzić się z przegraniem wyborów, dążą do wybuchu wojny domowej, obalenia demokratycznie wybranej władzy i w imię własnych interesów szukają protektorów za granicami Ojczyzny, niczym dawniej targowiczanie u Rosjan... no jak?